glasvezel

Vijf tips om deze zomer optimaal van je tuin te genieten *


We hebben er lang op moeten wachten dit jaar, maar het mooie weer is eindelijk een feit. Dat betekent dat we weer volop van onze tuin kunnen genieten. Maar echt genieten doe je alleen wanneer de tuin mooi ingericht en goed bijgehouden is. Werp dus eerst eens een kritische blik in eigen voor- en achtertuin en maak een lijstje van de dingen die aangepakt moeten worden. Met een goed plan en wat uurtjes vrije tijd is het zo voor elkaar!

Weg met die rommel!

Het echte genieten kan pas beginnen als de tuin is ontdaan van alle overtollige rommel. Waarschijnlijk liggen er hier en daar nog takken of bladeren, die haal je als eerste weg. Met een grashark kun je het gazon ontdoen van overtollige losliggende rommel en voor de bestrating gebruik je een harde bezem. Daarna kun je de boel schoonspuiten, zodat je ook eventuele groene aanslag kwijt bent. Als je een hogedrukreiniger bij Gereedschapcentrum.nl bestelt, let dan vooral op de spuitkracht van het apparaat, want die verschilt behoorlijk, afhankelijk van het gekozen type. Dit staat altijd duidelijk in de beschrijving vermeld en wordt in bar uitgedrukt.

Onderhoud aan het gazon

Om het gras goed te laten groeien is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Met alleen het bestellen van een grasmaaier ben je er nog niet, want af en toe verticuteren (het verwijderen van de moslaag, die in het gras groeit), is echt een must. Dit doe je minstens eenmaal per jaar, maar afhankelijk van de weersomstandigheden iets vaker. Zorg bovendien voor goede bemesting van het gras. Dit doe je van april tot oktober ongeveer om de zes tot acht weken.

Verse groenten uit je eigen moestuin, ook een leuk idee!

Onkruid verwijderen

Staan er gewassen in je tuin die je er zelf niet geplant hebt en die je ook niet wilt behouden? Weg ermee! Let er wel op dat je de plant in zijn geheel (dus inclusief de wortel) verwijderd. Je kunt een speciale onkruidsteker aanschaffen en soms moet je misschien eerst wat graven. Onkruid tussen tegels verwijder je simpel door er eerst wat kokend water overheen te gooien.

Het betere snoeiwerk

Veel tuinplanten moeten regelmatig gesnoeid worden voor het beste groeiresultaat. Raadpleeg een plantengids als je twijfelt over wel of niet snoeien.

Verlichting

Op een zwoele zomeravond geniet je nog langer van je tuin met sfeervolle verlichting. Oriënteer je eens op de vele duurzame mogelijkheden voor fraaie tuinverlichting.

 

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer