ondernemers

Verdachten mishandeling Oisterwijkse jongen en man uit Haaren aangehouden


Een jongen uit Udenhout en uit Dongen zijn aangehouden voor mishandeling van een 13-jarige jongen uit Oisterwijk en een 40-jarige man uit Haaren.

De politie hield woensdag 2 juni een minderjarige jongen uit Dongen aan als verdachte. De dag ervoor, dinsdag 1 juni, werd een minderjarige jongen uit Udenhout aangehouden. Dit na onderzoek, waarbij onder andere getuigen zijn gehoord en een oproep werd verspreid, onder andere via onze redactie. Aan een eerdere oproep aan de verdachten om zich bij de politie te melden werd geen gehoor gegeven. Toen gedurende het onderzoek deze twee verdachten in beeld kwamen, zijn zij aangehouden. Beiden zitten vast. Naar de derde verdachte wordt gezocht.

Zinloos

Het slachtoffer fietste vrijdag alleen vanuit Tilburg naar huis. Hij zag terwijl hij over de Spoorstraat reed ter hoogte van de overweg bij de burgemeester Bechtweg een groepje van 3 a 4 jongens staan. Ze waren circa 16 jaar oud en droegen een capuchon. Hij hoorde hen terwijl hij hen voorbij reed iets roepen. Hierna zag hij dat ze fietsend achter hem aan kwamen. Het slachtoffer werd ter hoogte van de Streepstraat door hen ingehaald. Er werd tegen zijn fiets getrapt waardoor hij op de grond viel. Hierna werd hij door jongens op zijn hoofd geslagen en tegen zijn benen en tas getrapt. Hierna fietsten de daders weg via de Oisterwijksebaan in de richting van Oisterwijk.

Hulp

Door het geweld liep het slachtoffer verwondingen in zijn gezicht en een blauwe plek op een van zijn benen op. Ook raakte zijn fiets en de inhoud van zijn tas beschadigd. Een passerende wielrenner, een 40-jarige man uit Haaren, die het trio op hun gedrag aansprak werd daarna door hen mishandeld. Ook zijn fiets werd daarbij vernield.