anytime

Verdachte spoorloos na achtervolging en crash op A58 bij Moergestel


In de nacht van zondag op maandag omstreeks 04:00 uur ontstond er vanuit Eindhoven een politieachtervolging op een gestolen auto.

De totaal vernielde auto, na achtervolging en crash (Foto: Toby de Kort).

Agenten kregen de auto in het zicht, waarna deze met zeer hoge snelheid ervandoor ging. Diverse verkeersovertredingen werden gemaakt. Er waren meer dan 10 politiewagens bij de achtervolging betrokken, die vervolgde over de A58 richting Tilburg, met snelheden boven de 200 km per uur. Ter hoogte van Moergestel crashte de auto tegen de vangrail.

Twee mannen zijn er te voet vandoor gegaan. Een van hen werd snel aangehouden; de politie ging op zoek naar de ander. Diverse politie eenheden en hondengeleiders hebben het buitengebied van Moergestel afgesloten.

Waar en wanneer de auto gestolen is, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.