glasvezel

U krijgt vandaag de groeten uit België!


Deze week krijgt u de groeten uit:

Bouillon, België!

Lilian, Collienne, Michi, Marie Roos en Rosalia met rechts achter hen de groene heuvel, het graf van de reus.

Met ons vijven waren wij echt benieuwd naar het graf van de reus. Onze eerste vraag: heeft de reus echt bestaan? Hier in België blijkbaar wel. We zijn in Bouillon. We vertrokken al heel vroeg, het was een prachtige zonnige dag. Na twee uur kwamen we op de plaats van bestemming. Het eerste wat wij deden, was het prachtige landschap bezichtigen. En ja hoor, we zagen het graf van de reus. Le tombeau du Géant. De legende vertelt het verhaal van een reus van de Trevieren, die tijdens de slag om de Samber de wapens opnam tegen de legioenen van Jules Caesar. Hij werd verslagen en gooide zich beneden in de afgrond. De dorpelingen vonden zijn stoffelijk overschot. Ze gaven hem een graf dat zijn moed weerspiegelde, op de heuvel die boven de Semois uitsteekt.

Normaal vanuit Moergestel, nu vanuit Bouillon in België, krijgt u de groeten van Lilian, Collienne, Michi, Marie Roos en Rosalia.

Doe mee!

Kent u of bent u een huidig of voormalig inwoner uit Haaren, Heukelom, Moergestel of Oisterwijk, die in een bijzonder land woont of op een bijzondere plek komt? Mail via mail@oisterwijknieuws.nl een leuke rechtenvrije foto met korte groet!

Klik hier en lees de volledige serie