kooplokaal

U krijgt vandaag de groeten uit Bali!


Deze week krijgt u de groeten uit:

 

Bali, Indonesië

Mijn naam is Carla Haryanto – Roozen en ben een echte Moergestelse. In het laatste jaar van mijn studie aan de NHTV in Breda, heb ik stage gelopen op het Indonesische eiland Bali. Na het afronden van mijn studie ben ik meteen teruggekeerd naar het eiland, aangezien het destijds pittig was om een baan te vinden als pas afgestudeerde en, buitenland ervaring staat altijd goed op je cv.

Carla en haar gezin, zij brengen u de groeten uit Bali!

Inmiddels zijn we 21 jaar verder en woon ik inmiddels net zolang in Bali, als dat ik dat in Nederland heb gedaan. Ik ben werkzaam in de toeristische sector, getrouwd, we hebben vier dochters die overigens allemaal ook Nederlands spreken en “Gessels” verstaan. Drie jaar geleden was ik voor het laatst in Nederland met mijn oudste dochter Indira. Ze mocht van Opa en Oma op vakantie naar Nederland komen. Het is ontzettend bijzonder om de plaatsen waar jezelf bent opgegroeid aan je eigen kinderen te laten zien. Naast (uiteraard) een bezoek aan de Efteling, waren het juist ook vooral de normale dingen die haar opvielen. Bijvoorbeeld dat je zelf benzine tankt. In Indonesië staat er bij iedere benzine pomp personeel die alles doen. Ook verbaasde ze zich dat er bijna geen brommers waren, dat is hier in Indonesië heel anders. Het was ontzettend leuk om Nederland ook vanuit haar optiek te zien en daardoor ook mede toerist in eigen land te zijn.

Ondanks dat Bali vanwege corona een heel zwaar anderhalf jaar achter de boeg heeft, en we waarschijnlijk nog een pittig weg voor ons hebben, is het licht aan het einde van de tunnel eindelijk in zicht. Wij zijn er van overtuigd dat de geweldige natuur, indrukwekkende cultuur en de vriendelijke mentaliteit van de bewoners van het eiland, uiteindelijk weer bezocht gaat worden. Tijdens de corona crisis heb ik samen met mijn man, hij is zelf de kok, een kleine warung geopend, een klein eettentje met een heerlijk bord nasi goreng of mie goreng, tot een koud pilsje of een Mojito gemaakt van de overbekende Arak (de Balinese lokale sterke drank). Mocht Bali weer geopend zijn, wil ik u dan ook van harte welkom heten in onze warung en het lijkt me hartstikke gezellig om eindelijk weer eens in het Brabants te “buurten”.

Groeten vanuit de tropen!

Houdoe,

Carla & Pipin, Indira, Ersita, Adinda & Emilia

Doe mee! Vanaf uw woonadres of vakantie!

Kent u of bent u een huidig of voormalig inwoner uit Haaren, Heukelom, Moergestel of Oisterwijk, die in een bijzonder land woont of op een bijzondere plek komt? Mail via mail@oisterwijknieuws.nl een leuke rechtenvrije foto met korte groet!

Klik hier en lees de volledige serie