ondernemers

U krijgt vandaag de groeten uit Zweden!


Deze week krijgt u de groeten uit:

Malmö, Zweden

Erika Mol vanuit Zweden; in de verte de  beroemde Sontbrug.

Eind maart ben ik verhuisd naar Malmö, Zweden, en begonnen als Hoofd Chocolatier bij Hedh-Escalante, een ambachtelijke chocoladefabriek, patisserie en bakkerij. Aangezien ik de leiding heb over de chocolaterie, is het mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het productieproces goed verloopt en alles wat we verkopen van goeie smaak en kwaliteit is. Dit is soms wel een uitdaging, aangezien een groot deel van mijn teamleden geen opleiding tot chocolatier hebben gevolgd. Ik moet dus altijd goed opletten wat iedereen doet. Ook komen we allemaal uit verschillende landen, waardoor we niet allemaal dezelfde taal spreken. Communicatie gaat dan vaak ook moeizaam. Net voordat ik verhuisde, ben ik begonnen met Zweeds leren, maar dat gaat nog niet zo soepel. Laatst probeerde ik aan de fietsenmaker uit te leggen dat er iets in het achterwiel zat, waardoor het constant voelt alsof je over een hobbel rijdt. Nadat hij er klaar mee was, was dat niet opgelost, maar had mijn fiets ineens wel een terugtraprem, terwijl er eerst alleen een handrem op zat. Ik ben er dus nog niet zo goed in…

Erika Mol

Doe mee!

Kent u of bent u een huidig of voormalig inwoner uit Haaren, Heukelom, Moergestel of Oisterwijk, die in een bijzonder land woont of op een bijzondere plek komt? Mail via mail@oisterwijknieuws.nl een leuke rechtenvrije foto met korte groet!

Klik hier en lees de volledige serie