bosch car service

Petitie: Staalbergven Oisterwijk moet blijven


Recent werd bekend dat Natuurmonumenten op haar grondgebied rondom het Staalbergven, geen chloorbaden meer wil. Mocht de gemeenteraad die chloorbaden in de buitenlucht willen behouden, zullen ze naar een andere locatie op zoek moeten.

De chloorbaden van het Staalbergven liggen mooi in de natuur, maar zijn gedateerd (Foto: Rina van Venrooy)

De keuze bij de investering die gemaakt moet worden: Alles sluiten, alleen een ven om te zwemmen zonder chloorbaden zoals dat vroeger was, elders een nieuw openluchtbad met chloorbaden realiseren, of misschien beide op verschillende plekken? De raad gaat hierover binnenkort in gesprek.

Ondertussen zijn inwoners van Oisterwijk een petitie  gestart met de slogan: ‘Staalbergven moet blijven’. Doelende op de huidige combinatie van ven inclusief chloorbaden, ook als dat geld kost. Voor wie dat ook wil, klik hier en teken de petitie.

Lees ook: Van uitstel komt afstel met miljoenen extra kosten voor Staalbergven Oisterwijk