ondernemers

Ouders help vernielingen te voorkomen in Moergestel


Deze keer geen verhaal over hetgeen Buurtpreventie meemaakt tijdens hun rondgangen, maar een oproep aan ouders, van kinderen die regelmatig rond Den Donk, het Kerkhof en de oude Bieneke Bolders skaten, fietsen of staan te hangen. Een verzoek van het Buurtpreventie-team:

Hans, Peter P., Bart en Peter W. van Buurtpreventie in Moergestel.

Helaas zijn een aantal van hen de laatste maanden bezig met vernielingen en scheldpartijen naar mensen die langs komen of daar moeten zijn of wonen. Het is in de corona tijd natuurlijk moeilijk voor kinderen zich bezig te houden met de gewone dingen en mogelijk dat ze daarom dit doen. Waarschijnlijk hebben we het over een klein aantal want, zoals wij ervaren, hebben de meeste het naar hun zin.

Helaas begint het enkele omwonenden, de gebruikers van Den Donk, Bieneke Bolders en de Kerkhofgroep te veel te worden. Momenteel is er aangifte gedaan van vernielen van materialen die op daken aanwezig zijn zoals beluchtingsafvoeren en dakpannen van overkappingen op de binnenplaats van Den Donk. Ook zijn er brandblussers leeg gespoten voor de lol. Bij de skatebaan is er een keer brand gesticht en afgelopen week is het tuinameublement van een bewoner van de Bieneke Bolders gesneuveld. Van beide gevallen is aangifte gedaan bij de Politie. Het begint op een “gewoonte” te lijken en dat moet stoppen.

Wij van Buurtpreventie Oisterwijk hebben deze diverse meldingen gekregen en willen voorkomen dat het verder uit de hand gaat lopen zodat deze fijne, normaal gesproken, rustige speelomgeving zijn functie kan blijven behouden. Heeft u iets gehoord van uw kinderen of wilt u ze eens aanspreken waar mogelijk oplossingen of acties uit kunnen volgen, neemt u dan contact op via info@buurtpreventie-oisterwijk.nl. U mag het ook persoonlijk aan een van ons vertellen indien u de mensen kent die in de Buurtpreventie club actief zijn. Bedankt alvast voor uw medewerking en hopelijk is het snel weer een gezonde omgeving om te vertoeven en niet om je aan te ergeren.

Peter van de Wouw