bosch car service

Oproep voor mensen met een lichamelijke beperking in de gemeente Oisterwijk


Gebruikt u een rolstoel, scootmobiel of rollator? Kunt u slecht zien of slecht horen?

Platform Toegankelijk Oisterwijk (PTO), een werkgroep bestaande uit inwoners met een lichamelijke beperking, vraagt u om mee te kijken en mee te praten, zodat openbare ruimte en locaties beter toegankelijk worden.

Hier kan je met een rolstoel de stoep niet op…

Inwoners met een beperking kunnen blijven meedoen in de maatschappij, mits alles ook voor hen gemakkelijk bereikbaar en toegankelijk is. ‘Alle inwoners van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren met een lichamelijke beperking moeten veilig en gemakkelijk over straten en trottoirs kunnen gaan,’ zo stelt PTO. Ook alle locaties zoals de huisartsencentra, cultuurcentra, gemeentekantoor, cafés en restaurants, supermarkten et cetera moeten gemakkelijk toegankelijk zijn.

Het SKN Kennisnetwerk Oisterwijk heeft zich afgelopen jaren in het project ‘Iedereen kan meedoen’ sterk gemaakt voor toegankelijkheid en bereikbaarheid. Er werd onderzoek gedaan en in goede samenwerking met de gemeente en de plaatselijke ondernemers werd al veel bereikt. Bijvoorbeeld het verbeteren van trottoirs en het realiseren van een hellingbaan bij Tiliander.PTO heeft dit project overgenomen.

Het belangrijkste daarbij is de informatie van de inwoners zelf: waar zijn de trottoirs te smal, liggen tegels omhoog, waar kun je moeilijk binnenkomen door hoge drempels, trapjes of deuren met deurdrangers, of waar zijn in winkels de gangpaden te smal? Wilt u helpen de bereikbaarheid en toegankelijkheid te verbeteren? Bel dan naar 06 5139 0180 of 06 1927 0782. U kunt ook een mail sturen naar info@skn-oisterwijk.nl Ook inwoners uit Haaren worden gevraagd zich te melden. Samen zorgen dat iedereen in Groot-Oisterwijk kan meedoen …