genieten

Opnieuw geen kermis in Oisterwijk


Gemeente Oisterwijk heeft de kermis in Oisterwijk geannuleerd. De ruimte is te beperkt.

Ballonnenclown op de Moergestelse kermis , die kan wel doorgaan (Foto: Rick Denissen).

De kermis kent als thuisbasis De Lind in het centrum van Oisterwijk. Een locatie die aanzienlijk beperkter is qua mogelijkheden dan het ruime St. Jansplein in Moergestel.  Wanneer De Lind is gevuld met attracties blijkt het voor de gemeente helaas onmogelijk om bezoekers voldoende ruimte te bieden om 1,5 meter afstand te houden, zoals voorgeschreven door de Rijksoverheid. 1 persoon per 10m2 is simpelweg niet haalbaar. De kermis in Oisterwijk die gepland stond van 9 t/m 14 juli zal daarom niet doorgaan.

Burgemeester Hans Janssen: “Ik begrijp de enorme teleurstelling bij de kermisfans. Oisterwijk is een goedbezochte en sfeervolle kermis. Dat deze kermis 2 jaar op een rij geen doorgang kan vinden, is erg jammer. Toch zitten we niet stil. We zijn hard aan de slag om de kermis in Moergestel op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. Deze kermis vindt plaats van 2 t/m 6 juli. Daarnaast houden we in Oisterwijk de opties open voor een alternatief in het najaar.”