carnaval 2023

Oisterwijkers die durven te zorgen staan in nieuw magazine Voor Elkaar


Wethouder Dion Dankers reikte vrijdagochtend het eerste magazine ‘Voor Elkaar Oisterwijk’ uit aan drie inwoners die hun persoonlijke verhaal deelden.

Het magazine gaat over veerkracht en er samen de schouders onder zetten. Het is onderdeel van de campagne Voor Elkaar met als doel inwoners te inspireren om eigen kwetsbaarheden te delen en hulp te vragen als het nodig is. Ook wordt gewezen op het brede aanbod aan sociale (vrijwilligers) organisaties in Oisterwijk. De campagne is een samenwerking met inwoners, vrijwilligers, sociale organisaties en de gemeente Oisterwijk.

Embaba Semay ontvangt het magazine uit handen van wethouder Dion Dankers.

Van Taalmaatje naar Allesmaatje

Embaba Semay kwam vier jaar geleden in haar eentje naar Nederland. Ze kwam uiteindelijk in Haaren terecht en ontmoette bij het Taalmaatje-project Trix van der Eerden uit Oisterwijk. Met hulp van Trix leerde zij de Nederlanse taal beter kennen, maar Trix hielp haar ook met haar zwangerschap en allerlei andere zaken. Andersom staat bij Embaba de deur altijd open. Met de weinige middelen die ze heeft zet ze in een handomdraai iets lekkers op tafel. Tussen Embaba en Trix is een bijzondere band ontstaan.

Actief blijven

Paula van Melsen uit Haaren vertelt in het magazine hoe zij omgaat met haar vele gezondheidsproblemen. Ondanks dat ze moeilijk ter been is, staat zij toch actief in het leven. Ze haalt veel plezier uit haar hobby’s en met haar scootmobiel gaat ze er vaak op uit. Zelf zegt ze erover: “Je kunt twee dingen doen, zielig in een hoekje zitten of er wat van maken. Ik kies voor het laatste.”

Paula van Melsen kiest ervoor om er wat van te maken.

Kwetsbaarheden delen

Wethouder Dion Dankers is blij dat inwoners hun verhalen durven te delen. “We krijgen allemaal te maken met kleine of grote tegenslagen in ons leven. Maar hoe je met tegenslag omgaat, is uiteindelijk wel een keuze. Je verhaal en kwetsbaarheden (durven) delen is een eerste stap. Samen kom je verder. Maar dat is niet voor iedereen gemakkelijk. Met de campagne Voor Elkaar willen we inspireren om het wél te doen! Er is binnen onze gemeente altijd wel een kopje koffie of een luisterend oor te vinden. Ik ben trots op de verhalen van initiatiefnemers die zelf het heft in handen nemen en samenwerken om de buurt socialer te maken. In het magazine lees je prachtige voorbeelden van hoe we onze gemeenschap met elkaar en voor elkaar kunnen vormgeven.”

Klik en lees hier het magazine

DTZ logo low