anytime

Nodig een AZC bewoner uit voor de thee of een maaltijd


Veel bewoners uit het AZC kunnen niet wachten om kennis te maken met de Nederlandse cultuur. Ze willen graag mensen ontmoeten, maar weten niet hoe ze contacten kunnen leggen met de Oisterwijkse inwoners.

Samen aan tafel brengt verbinding.

Bij de Meedoenbalie, een samenwerkingsproject van het COA en ContourdeTwern, horen ze veel Oisterwijkers die aangeven dat ze best iets willen doen voor de bewoners van het AZC. De Meedoenbalie gaat een handje helpen door inwoners en bewoners bij elkaar te brengen. ‘Samen proberen we om zoveel mogelijk bewoners van het AZC mee te laten doen in de Oisterwijkse samenleving. Ruim 50 bewoners van het AZC hebben al een of meerdere keren een bijdrage geleverd. En daar zijn ze best trots op! Een van de projecten is het Koekjesproject: elke week bakt een bewoner van het AZC koekjes en brengt deze rond in de buurt van het AZC. En nu draaien we het om!,’ aldus Tanja Pieters namens de Meedoenbalie.

Meet en Eat

Tijd dus voor een nieuw onderdeel; een onderdeel om nader kennis te maken met elkaar: het project Meet en Eat. Meet en Eat kan op twee manieren ingevuld worden: u nodigt bewoners uit voor de thee of koffie, of u nodigt iemand bij u uit aan tafel voor een eenvoudige maaltijd. De tegenprestatie is dat bewoners vanuit het AZC ook iets lekkers meebrengen. Op deze manier leert u op een ontspannen en gezellige manier iets van een andere cultuur en leren de bewoners van het AZC een aantal Oisterwijkers kennen. Een mooie manier om uw leven te verrijken! Datum en tijd worden in overleg gepland.

Wilt u meer weten over Meet en Eat of wilt u zich direct opgeven? Bel 06-83614509 of mail tanjapieters@contourdetwern.nl.