Krekul

Negatief framen of is de nieuwe parkeerplaats op KVL in Oisterwijk echt een stenen vlakte?


Wethouder Dion Dankers liet zich afgelopen week negatief uit over B-team lid Frans Kapteijns. Dat had anders gemogen, zo moet hij achteraf erkennen. Reageren op inhoud was beter geweest, iets wat VVD raadslid Rob Mallens even later wel deed. Het ging allemaal om het nieuwe parkeerterrein bij de recent geopende Boerenbond Pets Place en de woensdag geopende Lidl, op het KLV terrein in Oisterwijk.

Geen groen te zien, en daar was Frans niet blij mee (Bron: Twitter Frans Kapteijns)

‘De Parel in het Groen is de naam voor Oisterwijk. Dit wordt een van die parels, maar het groen is er niet te vinden. Volgens mij moet Oisterwijk maar snel een nieuwe naam kiezen,’ aldus Frans bij de foto van een kale stenen vlakte. Wethouder Dion Dankers vond het nodig de bekende Oisterwijkse boswachter en B-team lid van repliek te dienen: ‘Nu al negatief framen terwijl de werkzaamheden nog bezig zijn, jammer!’ Achteraf moet de wethouder desgevraagd erkennen, hoewel de teleurstelling van Frans duidelijk zichtbaar was in de tekst en dit daaropvolgend ook in het bericht van de wethouder het geval was, ‘het altijd verstandiger is om op inhoud te reageren.’ Frans liet ook weten teleurgesteld te zijn dat het B-team niet betrokken is bij het ontwerp en de inrichting van het groen. De gemeente kon dat bevestigen.

Inhoudelijk
De eigenlijke vraag, die voor Frans als achterliggende gedachte van belang was, werd al vrij snel beantwoord door raadslid Rob Mallens van de VVD: ‘Het goedgekeurde beeldkwaliteitsplan voorziet in elk geval in een lange rij van 24 bomen tegen de spoorzijde. Verder dient het parkeerterrein aan de openbare weg en de wegen op het KVL-terrein afgeschermd te worden met groene afscheidingen en hagen wat het zicht op het parkeerterrein beperkt.’ De woordvoerder van de gemeente laat verder weten dat ‘het naastgelegen parkeerterrein dat door de gemeente wordt aangelegd, ten behoeve van gebruik door Polimeks, wordt ingericht met een aantal bomen.’ Het betreffende parkeerterrein is overigens niet van de gemeente, maar van Pets Place en Lidl. ‘De inrichting is door hen, in overleg met ons, bepaald.’

Dus, nog even geduld, dan komt ook hier rondom groen!