lezing goed oud worden

Mis niet de GUO livestream in aanloop naar nieuwe muziekseizoen in Oisterwijk


Met een livestream op zondagmiddag 27 juni van 15.00 tot 16.30 uur presenteert GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk haar nieuwe concertserie 2021/2022.

Carel Burghout presenteert vanuit de nieuwe Studio Oisterwijk die de uitzending technisch faciliteert. Hij interviewt artiesten die veilig thuis zitten in binnen- en buitenland. Tevens geven zij muzikale voorproefjes van hun GUO-concerten. De Oisterwijkse singer-songwriter Kathleen Willems doet dat in de studio. Daar zijn ook GUO-bezieler Jos Creusen en GUO-voorzitter Frans Kapteijns. De eerste vertelt over GUO-concertserie 2021/2022, de tweede over de muzikale natuurwandelingen die hij namens GUO als natuurgids leidt.

Het legendarische Flairck

Meewerkende artiesten komen uit Nederland, België, Schotland, Ierland, Noord-Ierland, Mexico en Kazachstan. Het zijn Trio Lorcan Mac Mathúna, Andy Irvine, Lavinia Meijer, Helen Flaherty Band, David Munnelly & Shane McGowan, Kieran Goss & Annie Kinsella, Flairck en dus Kathleen Willems. Tussen oktober 2021 en april 2022 verzorgen zij GUO-concertserie 2021/2022. GUO heeft vijf concerten gepland in thuislocatie Boschoord. Voorts werkt ze voor twee concerten samen met en in Cultuurcentrum Tiliander. De twee muzikale natuurwandelingen met ‘Boswachter Frans’ en muzikale intermezzi trekken over de Kampina en door Oisterwijks bos- en vennengebied. De herstelde samenwerking met Tiliander betreft vooralsnog een proef die beide partners komend najaar evalueren. Beider insteek is om de samenwerking na theaterseizoen 2021/2022 te intensiveren. Tevens heeft GUO een samenwerking met welzijnsorganisatie ContourDeTwern en AZC Oisterwijk in de planning. Bedoeling is dat per GUO-concertdag twee AZC-bewoners gaan meewerken in de vrijwilligersorganisatie.

Vanwege de coronarestricties van de Nederlandse overheid moest GUO al haar concerten sinds maart vorig jaar annuleren. Doorlopende kosten, noodzakelijke investeringen en restituties van al aangekochte entreetickets voor geannuleerde GUO-concerten pleegden een forse aanslag op haar stichtingskas. Gemeente Oisterwijk en Stichting Jacques de Leeuw sprongen bij. Daarnaast ontving GUO donaties van concertbezoekers en overige GUO-sympathisanten en verwacht ze steun van nog enkele fondsen. Het GUO-bestuur denkt hiermee haar coronaschade afdoende te herstellen voor een redelijk zorgeloze 44ste concertserie.

De gratis live stream kan straks hier bekeken worden