carnaval 2023

Maken Durendael leerlingen van jou een StaalbergFAN?


VVD Oisterwijk komt met een bijzondere en ook ludiek te noemen actie. Ze hebben leerlingen van 2 College Durendael gevraagd actief mee te denken over de toekomst van het Staalbergven.

Van Staalbergven naar StaalbergFAN

Het Oisterwijkse openluchtbad Staalbergven

Het geliefde openluchtbad staat op de nominatie om geheel of gedeeltelijk te sluiten, ofwel gerenoveerd te worden. Dit laatste vraagt om flinke investeringen en nieuwe langlopende afspraken met de eigenaar van het gebied, Natuurmonumenten. Velen zijn het er over eens, dat de wens is dat het buitenbad blijft, met ven en de zwembaden. Natuurmonumenten wil dat op een duurzame manier. De vraag die de politiek moet beantwoorden is hoe?

Geld
‘Een dergelijke voorziening drukt jaarlijks fors op de gemeentelijke financiën. Dat pleit voor een kostenneutrale exploitatie, maar dat lijkt op gespannen voet te staan met de eisen van Natuurmonumenten. Die onderhandelt bij voorkeur alleen met de gemeente en niet met commerciële exploitanten of ondernemers,’ aldus Ton van de Ven (VVD). Hij is er van overtuigd dat gemeente en Natuurmonumenten samen tot goede afspraken kunnen komen. Daarin staat hij overigens niet alleen, ook andere politieke partijen en lokale initiatiefnemers denken dat, en willen meedenken aan oplossingen.

Fan van ’t Staal
De VVD heeft scholieren van 2 College Durendael gevraagd actief mee te denken over de toekomst van het Staalbergven. De jongeren krijgen de vraag om mee te denken over zaken als exploitatie, duurzaamheid, erfgoed en innovatie. Maar ook over invulling met sport, recreatie en toerisme wordt nagedacht. Nog voor de besluitvorming van het Staalbergven volgt een interactieve meeting, waarin alle ideeën worden gepresenteerd. ‘We hopen daarbij op een constructieve en waardevolle bijdrage van onze jonge StaalbergFANS voor de volgende 100 jaar!’

Lees ook: Initiatiefgroep ziet kansen voor Staalbergven