carnaval 2023

Gemeente Oisterwijk maakt nieuwe plekken laadpalen bekend


Waar die laadpalen moeten komen? U ziet het hier!

Is dit een goede plek? (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Begin dit jaar was er de mogelijkheid voor inwoners om mee te denken over locaties waar de gemeente laadpalen voor elektrische voertuigen kan laten plaatsen. Gemeente Oisterwijk laat weten dat alle opmerkingen zoveel mogelijk zijn doorgevoerd in een plankaart (klik hier).

De laadpalen worden binnen twee jaar geplaatst, de exacte planning per locatie is nog niet bekend. Op de plaats van de laadpaal worden twee¬† parkeervakken gereserveerd; aan een paal kunnen twee auto’s opladen. Wie bezwaar wil maken moet nog even wachten op het formele verkeersbesluit; vragen zijn welkom via gemeente@oisterwijk.nl of via 013 529 13 11.

Goed te weten is, dat je op de parkeervakken alleen mag parkeren als je auto aan de lader hangt. In sommige gemeenten plaats men voor de duidelijkheid het woord ‘alleen’ voor de tekst ‘opladen elektrische voertuigen’, maar Gemeente Oisterwijk heeft daar niet voor gekozen. Opletten dus!

De laadpalen met gereserveerde parkeerplekken worden vooral geplaatst voor inwoners die een elektrische auto willen aanschaffen, maar geen eigen oprit hebben waar ze de auto ‘aan huis’ kunnen opladen. Op die manier kunnen ook mensen zonder eigen oprit gebruik maken van elektrische auto’s. Er zijn ook inwoners die hier moeite mee hebben, bijvoorbeeld vanwege een beperkt aantal aanwezige parkeervakken, of omdat ze de gekozen plek onlogisch vinden. Soms ook omdat de paal op een voor hen hinderlijke plek wordt geplaatst.