anytime

Flinke staart van verhuizing Heemkundekring Oisterwijk


Het staartje van de verhuizing van de Heemkundekring, tot voor kort gevestigd aan de Spoorlaan in Oisterwijk, was een flinke. Met een enorme hijskraan werd een container over het dak getild.

Afgelopen vrijdag en zaterdagochtend vonden de laatste uithuisbewegingen plaats vanuit het Heemcentrum van De Kleine Meijerij aan de Spoorlaan. Vrijdag drie ritjes met de verhuiswagen naar het nieuwe (tijdelijke) onderkomen in het voormalige gemeentehuis van Haaren en zaterdagochtend vroeg de overtakeling en afvoer van een containerunit. Het Heemcentrum is nu leeg en kan na nog wat schoonmaak werkzaamheden terug naar de verhuurder. Na slager Knobbout en daarna de redactie van Weekblad Kerkklokje (nu Nieuwsklok) komt daarmee in dit pand een einde aan 15 jaar Heemkundecentrum.

Het was een hele klus, maar goed gereedschap… (Foto: Theo van Dooren )