bosch car service

De kinderen het huis uit. Wat nu? *


Eén na één zijn je kinderen het huis uit gefladderd, op zoek naar hun eigen geluk op hun eigen stek. Misschien is het zelfs aangenaam dichtbij in Oirschot, Hilvarenbeek of in Tilburg, de grote stad. Met gemengde gevoelens heb je afscheid van hen genomen want ze laten mooie herinneringen na, maar ook een leegte achter of juist heel wat rommel. Het duurt dan ook niet lang of een telefoontje of e-mail vertrekt naar je zoon(s) en/of dochter(s) om hun spullen op te halen.

Braafjes opruimen

In het ideale scenario komt je spruit snel langs en ruimt braafjes op. Jammer genoeg valt dit niet vaak voor. Sommigen doen wel moeite, maar hun pogingen zijn niet altijd een succes. Anderen tonen hun vaardigheid met het bedenken van excuses, iets waar ze vroeger ook al sterk in waren. Eindresultaat: ze laten je met de rommel zitten.

Je wilt je ruimte terug

Gooi alles radicaal weg en kijk zonder spijt toe terwijl de ophalers de uitpuilende plastic zakken in de vuilniswagen mikken. Of overweeg wat je kunt bewaren omdat het toch wel sentimentele waarde heeft, of zelfs ooit geld kan opbrengen. Je zou ervan versteld staan hoeveel een verzameling oude stripverhalen waard kan zijn. Als je iets maar lang genoeg bewaart, gaat het tenslotte waardevol worden. Vergelijk het met een Bordeaux van “cru” klasse. Daarvan komt de smaak het volste tot zijn recht als hij enkele jaartjes in je kelder heeft doorgebracht.

Laat de tijd wat werk voor je doen

Geen plaats op zolder of in de kelder? Contacteer dan een aanbieder om opslagruimte te huren. Ver hoef je niet te zoeken want er is al een Safestore-vestiging aan de kruising van de Bosweg en de Heisteeg. Je hoeft zelfs niet voor dozen te zorgen om alles in te pakken, want die kunnen zij je leveren. In een veilige en droge opslagplaats kunnen de spulletjes ongestoord “rijpen”.

De kinderen het huis uit, wat nu? (Foto: Francesco
Ridolfi)

Een lege ruimte is snel weer gevuld

Als je weet dat het eerste kleinkind al op weg is, hoef je wellicht niet lang na te denken wat je met de kamer van zoon- of dochterlief zult doen. Even een likje verf over de muren, een ledikant en een commode gekocht, en alles staat alvast klaar voor fijne momenten met je toekomstige kleinkind.

Creatief aan de slag

Je mag ook gerust aan jezelf denken. Met het kind uit huis, heb je waarschijnlijk wat meer vrije tijd. Waarom zou je je gaan vervelen? Met een schildersezel aan het raam, wat verfkwasten en acryl- of olieverf kun je jezelf lekker uitleven. Zet eventueel nog een tafeltje met een laptop en monitor in een hoekje zodat je tutorials op YouTube kunt volgen terwijl je je vaardigheden verfijnt. Alternatieven zijn schetsen, kalligrafie, handwerken, houtbewerking en pottenbakken, om er maar enkele te noemen.

Een tweede beroep

Of bouw de ruimte om in een klein kantoortje en zet je aan het schrijven van een roman. Er zijn ook talloze “empty nesters” die van hun bestaande hobby een winstgevende zaak maken. Zolang je niet te veel extra verdient, hoef je je om je belastingaangifte geen zorgen te maken. Met het extra geld kun je een extra weekje vakantie nemen, of misschien zelfs twee.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer