bosch car service

Boete na verplaatsen verkeersbord in Oisterwijk lijkt wel Bananasplit


‘Bananasplit is er niks bij,’ aldus een van de reacties op een wel erg opvallende gebeurtenis. Een boete voor verkeerd parkeren, net nadat de gemeente een verkeersbord heeft laten verplaatsen.

Tijdens het parkeren, werd het verkeersbord verplaatst (Bron: Facebook René Kox)

Je parkeert je auto met parkeervergunning, komt even later terug, staat er ineens een verkeersbord voor een invalidenparkeerplaats. Én een bon onder je ruitenwisser van maar liefst 409 euro! En je wist toch zeker, dat jij niet op zo’n plek voor minder validen bent gaan staan!

Wat blijkt; de gemeente heeft in de tussentijd het bord verplaatst. En juist op dat moment, kort daarna, heeft de BOA een boete uitgeschreven. ‘Waar is de verborgen camera?’ aldus de tekst bij enkele foto’s van het voorval op Facebook. ‘Leuk voor dumpert’ volgt ook als reactie onder de foto en er zijn zelfs mensen die denken dat de ambtenaren het expres gedaan hebben.

Gelukkig ziet de gemeente, verantwoordelijk voor het verkeersbeleid en het werk van de BOA’s, zelf ook in dat dit niet kan. ‘Dit is inderdaad niet de bedoeling. Vervelend dat dit is misgelopen. De boete is ondertussen ingetrokken. Excuses voor het misverstand.’