anytime

Verdachten aangestoken afvalbrand Moergestel aangehouden


In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01:45 uur is een buitenbrand gemeld aan de Eindhovenseweg in Moergestel.

De politie en brandweer van Moergestel kwamen ter plaatse. Er bleek een brandje te zijn geweest langs de snelweg van gedumpt afval. De brand is vermoedelijk aangestoken met een vloeistof. De politie onderzoekt de zaak.

Afval gedumpt en aangestoken (Foto: Toby de Kort).


Niet veel later is een auto staande gehouden door de politie, de inzittenden werden verdacht van brandstichting. Bij controle bleken er jerrycans in de auto te liggen, hierop zijn de inzittenden aangehouden. In het totaal kwamen zes politiewagens ter plaatse, waaronder een Officier van Dienst. Het zou gaan om twee inzittenden.

Auto met verdachten werd door de politie gecontroleerd (Foto: Rick Denissen).