baderie

Vrijwilligers knappen grafstenen op bij Joodse Begraafplaats in Oisterwijk


Twee stralende dagen; de zon, ruim dertig deelnemers en een dik tevreden organisatie. Kort samen gevat het resultaat van de NL Doet actie op de Joodse begraafplaats in Oisterwijk.

Letters van grafstenen worden opnieuw ingekleurd …

Nadat de mist vrijdagochtend was opgetrokken droogden de grafstenen in snel tempo en konden de dames aan de slag. Maar liefst twaalf dames van de internationale serviceclub Inner Wheel Tilburg Triborch hadden zich aangemeld om een specifieke klus aan te pakken. De hele dag waren ze in touw met het schilderen van Hebreeuwse letters op de grafstenen. Door de tand des tijds waren ze amper meer te lezen en aan het einde van de dag was de aanblik van de gitzwarte letters een lust voor het oog. Op vrijdag en zaterdag hebben meer dan 35 vrijwilligers hun schouders gezet om de begraafplaats op te knappen, zowel binnen als buiten de muren. Het gras is gemaaid en opgeruimd, de oude poort is geschuurd en geschilderd, brandnetels zijn met wortel en tak uitgetrokken en het plechtige metaheerhuisje is grondig gereinigd met sop en zeep. Twee vrijwilligers hadden zich speciaal belast met het verzorgen van de broodjes, koffie en thee. Traditiegtrouw had een van hen weer een heerlijke plaat-appeltaart gebakken. De organisatie was blij verrast met het grote aantal vrijwilligers wat zich opgegeven had om de NL Doet dagen in Oisterwijk tot een succes te maken. Hartelijke dank !!