anytime

Taxus Taxi start in Oisterwijk en omliggende dorpen met inzameling


Temperaturen tussen de 15 en 20 graden en een beetje regen, zijn voor de taxusplant perfecte omstandigheden om een groeispurt in te zetten. Voor de stichting dus reden genoeg om het startsein te geven voor de taxusinzameling van 2021.

Volle bergen taxus blaadjes…

Uw snoeisel aanmelden via taxustaxi.nl is mogelijk vanaf maandag 24 mei (2de Pinksterdag), waarna de stichting vanaf 25 mei het verse groen bij u aan huis komt ophalen. Ook in 2021 is elke taxusdonatie van harte welkom. De kleine taxustwijgjes bevatten, zoals vele inmiddels weten, de belangrijke stof 10-dab. Van deze stof wordt het medicijn Taxol gemaakt, dat een kankerremmende werking heeft. Door uw taxushaag te snoeien tijdens de inzamelperiode van Taxus Taxi kunt u op een gemakkelijke manier bijdragen aan de strijd tegen kanker.

Naast de hoeveelheid is ook de kwaliteit van het snoeisel van groot belang. Zo kan de stichting enkel het snoeisel gebruiken dat in 1 jaar op de haag groeit. Takken en hele planten zijn helaas niet bruikbaar. Om het zo vers mogelijk in te zamelen vraagt de stichting u ook het snoeisel direct na het snoeien aan te melden.

Vrijwilligers
Heeft u geen taxushaag, maar wilt u toch bijdragen aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Het doorgewinterde team van taxusophalers is namelijk altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor dit mooie doel. Als taxuschauffeur haalt u in de maanden juni, juli en augustus het verse taxusgroen op. Voor meer informatie kan gemaild worden naar communicatie@taxustaxi.nl.

Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel, gratis materialen en hulp is te vinden op voornoemde website. e

DTZ logo low