brabantspronkjuweel

Scholen Pannenschuur Oisterwijk krijgen een nieuwe naam


Op woensdag 28 april was het groot feest op basisschool Den Akker en De Molenhoek, vanwege de jaarlijkse meesters- en juffendag. Maar ook een bijzondere mijlpaal voor de twee fuserende scholen.

Iedere klas kreeg een gouden ballon (Foto: Claudia Copal).

De dag begon met een hele speciale activiteit, namelijk de onthulling van de nieuwe schoolnaam. Met ingang van het schooljaar 2021-2022, gaan de twee scholen fuseren. Ze gaan samen verder op de locatie aan de Lavendel nr. 1 en nr. 3, gelegen aan het Willem van der Aa-park. Om de naam op een ludieke wijze te onthullen, hadden alle groepen een gouden ballon ontvangen. Onder luid gejuich werden deze doorgeprikt, om vervolgens tussen de groene confetti de nieuwe schoolnaam te ontdekken.

Met ingang van volgend schooljaar starten beide scholen gefuseerd onder de naam ‘basisschool De Groene Parel’.

Afscheid
Met de fusie neemt De Molenhoek ook afscheid van haar gebouw aan de Postelein. Na de meivakantie verhuizen zij in deze wijk naar de Lavendel 1. Vrijdagochtend gingen de kinderen en leerkrachten een kijkje nemen bij de nieuwe locatie. Vele Molenhoek-attributen zoals het naambordje, de vlag, de logeerbeer en de gewonnen bekers werden alvast mee verhuisd. De route was met ballonnen en slingers versierd door de ouderraad van de Molenhoek. De ouderraad van Den Akker had het schoolplein versierd en een “welkom”-spandoek opgehangen. De leerkrachten en kinderen van Den Akker stonden op het schoolplein om de kinderen van de Molenhoek welkom te heten op hun nieuwe locatie.

Kinderen van De Molenhoek nemen afscheid van hun schoolgebouw (Foto: Claudia Copal)