anytime

Saba en Alma over hun AZC in Oisterwijk


Saba en Alma vertellen over hun school en het leven op het AZC in Oisterwijk; meer informatie en verhalen leest u in de nieuwsbrief:

Ik ben Saba en ik ben 10 jaar.
Ik ben met het vliegtuig uit Iran naar Nederland gekomen met mijn gezin. Mijn opa en oma zijn nog in Iran.
Nu woon ik in azc Oisterwijk. Oisterwijk is best een mooi dorp. Ik woon 2 jaar en 3 maanden in Nederland en in Oisterwijk ongeveer 3 maanden.
Ik heb veel vrienden en ik speel ook vaak met hun. Mijn vrienden komen allemaal uit andere landen. Nu zit ik op azc school in de bovenbouwgroep. Wij hebben 3 juffen en 1 meester. Op mijn eerste schooldag was ik erg verlegen, want ik wist niet hoe het op school ging.

Saba en Alma wonen op het AZC in Oisterwijk.

In Iran ging ik ook op school. Daar is het anders. Wij hebben na een les pauze. Als je `s ochtends naar school gaat, moet je bij je klas buiten een rij maken. Dan gingen we soms sporten. Als de school klaar was, ging ik een beetje rusten. Daarna ging ik naar het plein bij onze flat om met mijn vrienden te spelen .
Ik zou graag in een huis willen wonen in Nederland.
Ik hoop dat jullie mijn verhaal leuk vinden.
Met groeten, Saba

Hoi allemaal,
Ik ben Alma en ik ben 12 jaar. Ik ben een Palestijns meisje. Mijn familie en ik zijn met het vliegtuig 2 jaar geleden naar Nederland gekomen.
Eerst kwamen we in Ter Apel en daarna woonden we in Sweikhuizen, toen in Gilze. Nu wonen we in azc Oisterwijk. Op het azc is er ook een school en daar zit ik nu op, in de bovenbouw-groep. Wij hebben lieve juffen en meesters.

Na schooltijd hebben we activiteiten zoals de Vrolijkheid en Team Up (van Warchild). Bij de Vrolijkheid kun je tekenen en zingen; bij Team Up gaan we met elkaar buiten spelen en sporten.
Ik ga in het weekend naar Petje Af. Dit is een school in het weekend. Daar krijgen we meestal meerdere lessen; vaak gaan we ook met de fiets ergens naar toe.
Ik hoop dat jullie mijn verhaal leuk en interessant vinden.
Met veel groetjes, Alma

Lees hier de volledige nieuwsbrief van AZC Oisterwijk

Klik en lees meer over AZC Oisterwijk.