vacature

Raadslid Oisterwijk nu zelf geconfronteerd met onbegrijpelijke ongelijkheid in coronaregels


Een toertocht voor Amerikaanse auto’s werd met plezier georganiseerd en Robert mocht vele honderden automobilisten ontvangen op KVL;  een georganiseerd ritje langs vijf restaurants werd door Gemeente Oisterwijk verboden, maar mocht in Breda, Schijndel, Oss en Uden wel;  zaterdag werd bekend dat ook een buitenspeelpark voor kinderen in Moergestel van de veiligheidsregio moest sluiten, daar waar dat in andere gemeenten wel mag. Noemt een gemeente het een ‘sportlocatie’ is er niks aan de hand; is het een recreatieve plek moet het dicht, soms.

Het klimbos bij de Reuselhoeve (Bron: Youtube)

Speeltuin

Raadslid Guus Mulders, in zijn beroepsmatige leven eigenaar van het klimbos bij De Reuselhoeve in Moergestel, werd juist nu met het mooie weer in deze meivakantie geconfronteerd met een voor hem onbegrijpelijke sluiting: ‘Het klimparcours is al een tijd zonder problemen open, en dan plots deze mededeling,’ zo laat hij weten aan het Brabants Dagblad. Kanovaren mag daar dan weer wel en ook het terras mag open.

Elders

Verbazingwekkend is het dat gemeentelijke speeltuinen open mogen zijn, maar als het buitenspelen een soort attractie is, mag het plots niet meer. Ook vreemd is volgens Mulders dat vergelijkbare locaties in bijvoorbeeld Goirle en Reusel, wel open mogen blijven.  Het verschil zou zitten in hoe de gemeente de locatie ‘aanmerkt’. Noem het een sportlocatie, dan kan er ineens veel meer.

Autorit

De autorit in Moergestel (Foto: Lisa van Vlaanderen).

Net zo vreemd is het dat vorige week zonder enige beperking een autorit werd georganiseerd in Moergestel met koffie en iets lekkers af te halen in een horecagelegenheid, maar enkele weken daarvoor een vergelijkbare activiteit van zowel ondernemersvereniging De Toestroom alsmede een initiatief van enkele restauranthouders door de gemeente werd verboden. Meesterbakker Robert mocht van de gemeente dan weer wel vele honderden bezoekers ontvangen, zowel met de auto in de drive-trough alsmede in de winkel.

Verschil?

Wat is praktisch het verschil? Een (verboden) autoroute door twintig deelnemers met afhalen van iets lekkers, vele honderden (met toestemming) langs de beroemde meesterbakker, of een (zonder melding) georganiseerde autorit door Brabant met koffie vooraf? Spelende kinderen (ongeorganiseerd) zonder enig toezicht of regels op het speelveldje in de woonwijk, het klimbos (als sportlocatie) in Goirle, of het (verboden) klimbos in Moergestel?

Is er iemand die dit nog snapt?

Bij de beroemde meesterbakker auto’s zover je kan kijken; volgens gemeente geen enkel probleem (Foto: Tom Wasmus)