anytime

Nieuwe versoepelingen coronamaatregelen


Minister Hugo de Jonge heeft maandag na coronaoverleg op het ministerie van Algemene Zaken laten weten dat een aantal versoepelingen van coronamaatregelen komende woensdag door kunnen gaan.

Het terras in Oisterwijk mag langer open (Foto: Burgerhuys)

Er kan in grotere groepen gesport worden, doorstroomlocaties in dierentuinen en pretparken mogen weer open, binnen kunnen sport- dans- en muziekscholen weer open, contactberoepen en ook sekswerkers mogen weer klanten ontvangen. Verder worden de terrastijden verruimd naar 6.00 tot 20.00 uur. Uiteraard blijven de standaard regels van afstand houden en andere maatregelen van kracht. Om voldoende afstand te kunnen houden, worden voorwaarden gesteld aan het maximaal aantal personen dat in de diverse situaties bij elkaar komt.