lezing goed oud worden

Klas keek mee bij voorleesfinale Oisterwijkse Sam Wolfs


Aan de klasgenootjes lag het niet, en ook Sam heeft enorm goed gelezen, vooral ook veel plezier gehad!

Sam Wolfs in Utrecht bij de finale van de voorleeskampioenen.

Nadat ze vorige maand al was verkozen tot Brabantse voorleeskampioen van 2021, nam Sam Wolfs het woensdag 26 mei op tegen de kampioenen uit de elf overige provincies. In de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd las Sam voor uit het boek Het land van Raas van Jenny Mclachlan. “Ik vond het een superleuk avontuur en ben heel blij dat ik het helemaal heb mee mogen maken.”

Het voorleesavontuur van Sam begon in maart in de Bibliotheek Oisterwijk. Toen werd Sam, leerling uit groep 8 van basisschool De Kikkenduut, door de jury van de lokale voorleeswedstrijd uitgeroepen tot voorleeskampioen van Oisterwijk. Door vervolgens ook de halve finale en de finale van Noord-Brabant te winnen, bemachtigde Sam een plekje in de landelijk finale in TivoliVredenburg in Utrecht.

De klas juicht, kijkt en luistert mee…

Normaal gesproken mag je dan als support je hele klas meenemen, maar vanwege de coronamaatregelen werd er dit jaar een online verbinding gelegd met De Kikkenduut. Zo konden Sams klasgenoten haar toch luidkeels aanmoedigen. Uiteindelijk ging Mohammed Oulad Chaib uit Delft naar huis als de nieuwe Nederlandse voorleeskampioen. Sam kijkt terug op een mooi voorleesavontuur: “Het geheim van goed voorlezen? Dat je er zelf gewoon veel plezier in hebt.”

Sam van harte gefeliciteerd dat je zover bent gekomen!