Krekul

Film: Jong en toch corona gekregen waar ze nog lang last van hebben


Manouk van der Heijden (21) kreeg corona, en heeft daar nog lang last van. Het zogenaamde ‘Long Covid’.

Manouk van der Heijden (Fragment uit de film)

Mensen met Long Covid hebben onder andere klachten zoals vermoeidheid, kortademigheid, pijn op de borst, hoofdpijn, hartkloppingen, of kampen met een depressie of vergeetachtigheid. Dit kan weken, maar ook maanden duren. Ook gezonde jongeren kunnen de ziekte krijgen.

‘Ik heb met een aantal meiden een filmpje gemaakt om meer erkenning, behandeling en onderzoek te krijgen voor long-covid. Na onze corona besmetting zijn wij geen van allen beter geworden en helaas zijn we niet de enige! We laten met dit filmpje zien dat wij geen uitzondering zijn. Ook jonge, gezonde mensen kunnen long-covid hebben.’ Manouk staat hierin niet alleen, ook haar vriendinnen en helaas lotgenoten uit alle windstreken doen mee in het filmpje: Meike, Neri, Eva, Iris, Mylène, Merel, Tizita, Floor, Sybrich, Mirte, Moreen, Maaike, Emma, Senna, Fenne, Emma, Yasmina, Nanda, Esmee…