anytime

Duizenden hielpen mee zoeken naar vermiste jongen in Haaren


Het was woensdagavond snel ‘geregeld’, vele duizenden mensen deelden de berichten over een vermiste jongen in Haaren, en honderden hielpen actie mee met zoeken.

Niet alleen in Haaren zelf, maar de omliggende dorpsbewoners waren actief. De ene na de andere ging op straat kijken, en er werden via diverse media en ook onderling berichten verspreid met signalement en foto. Vooral het feit dat een foto werd meegezonden, en mensen dus wisten naar wie ze konden uitkijken, lijkt geholpen te hebben dat mensen ook echt de straat op gingen.

Direct na de berichtgeving vai Burgernet werd het ook op onze website geplaatst, en op onze socials alleen al werd het bericht van de vermiste jongen bijna 100.000 keer bekeken. Ook vele andere media hielpen mee. Volgens Brabants Dagblad waren er honderden mensen op de been. Naast politie, een helikopter en buurtpreventie ook gewoon inwoners die even hun eigen straat opliepen of een extra ‘rondje hondje’ deden.

Het resulteerde in het gezond aantreffen van de jongen in Esch, tussen Haaren en Boxtel. De politie dankt alle helpers voor hun inzet!

DTZ logo low