anytime

De ooit geheime verplaatsing van de Boerenbond nu een feit


Het was ergens in 2010 ongeveer, toen de gemeente ons per ongeluk een ontwerptekening stuurde van het gebied rechts van de KVL. De boerenbond en de Ambachtstraat zouden verplaatst worden.

Destijds was het nog geheime informatie, zo bleek na een belletje vanaf het gemeentekantoor. De ambtenaren hadden het bedacht, maar de raad had nog geen instemming, en de Boerenbond nog geen contract ontvangen. Jaren later pas zou het formeel worden, en anno 2021 is het een feit. De weg is verschoven en de nieuwe Boerenbond is deze woensdag geopend.

Trots op de nieuwe inrichting kan een volgende fase in de historie van de Boerenbond van start.

De compleet nieuwe winkel van 1450 vierkante meter staat vlak naast het oude Pets Place gebouw op de Almystraat in Oisterwijk. “De oude winkel wordt binnenkort gesloopt”, vertelt Peter Schellekens, clusterleider van de vestigingen in Boxtel, Helvoirt en Oisterwijk. “Reden van de vernieuwde winkel is de herontwikkeling van het hele terrein waar voorheen de Oisterwijkse KVL leerfabriek stond. Zowel de buitenkant als de binnenkant van de dierenspeciaalzaak heeft een ware metamorfose ondergaan.” Na de sloop van het oude pand komen er op de naastgelegen parkeerplaats 200 extra parkeerplaatsen vrij voor bezoekers uit de regio. Met een parkeerkaartje als winkelbezoeker, en anders betalen.

Lidl
De opening van de nieuwe winkel wordt op een later moment uitgebreider gevierd. “We zouden de opening heel graag groots aanpakken natuurlijk, maar om de veiligheid te kunnen waarborgen hebben we besloten het nu klein te houden. Als de coronamaatregelen het toelaten zijn we van plan om in juni, gelijktijdig met de opening van de naastgelegen Lidl, alsnog een feestje te vieren met leuke festiviteiten voor baasjes en hun dier.” Lidl komt binnenkort als buurman ook naar de KVL.

Action
Net zo ‘geheim’, in ieder geval iets te vroeg, was enkele maanden terug de aankondiging van de komst van de Action in het pand van de Lidl. De supermarkt verhuist ook naar KVL, en de Action had enkele maanden terug al hun nieuwe winkel op hun website aangekondigd. Toen was het nog niet rond, geen contract, maar de laatste weken mag het wel bekend zijn, een Action in Oisterwijk.