genieten

Buurtpreventie ging van Moergestel naar Haaren


‘Wauw wat een heerlijk weer was het deze week beide keren dat we op pad zijn geweest. Eerst met de fiets op dinsdagavond door Oisterwijk en Haaren.’

Hans, Peter P., Bart en Peter W. Met Buurtpreventie van Moergestel naar Haaren.

Peter van de Wouw vertelt over zijn rondjes met Buurtpreventie:

Hans, Peter P., Bart en Peter W. De tweede ronde kwam door actuele ontwikkelingen, poging tot inbraak, en dat was voor Bart en mij  aanleiding om ook donderdagavond een rondje te voet te maken door Moergestel.

Vroeger als ik in Haaren kwam was ik “ver van huis” maar nu is het “Bij ons in Oisterwijk!” Onze nieuwe aanwinst Bart spoorde ons aan om een stuk buitengebied te pakken in Haaren omdat wij alle hoeken en gaten van onze gemeente op de fiets goed kunnen behappen. Ik heb nu een gedeelte gefietst waar ik zelf nog nooit was geweest. Bij Haarendael hebben we enkele “nieuwe Oisterwijkers” gevraagd of ze een foto van ons konden maken en dat gebeurde zoals je ziet. Er was wel een voorwaarde aan verbonden: We moesten de hond vasthouden vandaar dat die ook op de foto staat. “Onze waakhond!” staat er prima op. Een rondje van 30 km ongeveer en onze avond zat er weer op. Bart heeft te kennen gegeven dat hij een blijvertje wordt bij de buurtpreventie en daar zijn we erg content mee.

Meestal laten we het bij één avondje preventie, maar deze week was de poging tot inbraak in een wijk in Moergestel, de Vurhaai, voor ons aanleiding om donderdagavond ook een rondje te voet te doen in die omgeving. Bart vertelde het volgende in onze app: “Het was niet erg spannend inderdaad, maar we hebben goed geouwehoerd en dat is ook wat waard. Wat erg leuk was, was de reactie van de mannen van MTV. Goedkeurende blikken, en de duimen omhoog, daar doe je het ook voor toch?!”

De ronde die we gemaakt hebben is door velen opgemerkt bij het sportterrein van Roef! en zoals Bart al zegt weer veel goedkeurende blikken. Fijn dat we toch weer een beetje hebben mogen bijdragen aan de veiligheid van onze woonomgeving. Interesse gekregen om ook eens mee te gaan wandelen of fietsen onder de vlag van de gemeente kijk dan even op onze site www.buurtpreventie-oisterwijk.nl