kooplokaal

Burgemeester en wethouders Oisterwijk doen ook mee met NL Doet


Ook onze burgemeester en wethouders doen mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NL Doet!

Wethouder Anne Cristien Spekle en Kees Welmers van de Joodse begraafplaats steken de handen uit de mouwen (Bron: Gemeente Oisterwijk).

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven.  Het Oranje Fonds laat daarom met NL Doet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Het college draagt daar graag een steentje aan bij.

Burgemeester Hans Janssen ging wandelen met bewoners en begeleiders van Haarensteyn. Onderweg werd een quiz gespeeld met kleine opdrachten. Wethouders Dion Dankers en Anne Cristien Spekle zetten zich in voor de Stichting Behoud Joodse Begraafplaats Oisterwijk. Een flinke onderhouds- en opknapbeurt voor het Rijksmonument. Wethouder Eric Logister sloot aan bij IVN Brabant. Natuurbelevingsprogramma Het Bewaarde Land is toe aan een flinke opknapbeurt. Tafels en banken in natuurgebied Kampina werden aangepakt.

Burgemeester Hans Janssen ging op pad met bewoners Haarensteyn (Bron: Gemeente Oisterwijk).

Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NL Doet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen! Of je neemt contact op met de vrijwilligersbank van ContourdeTwern, je ziet hier (klikken) een paar voorbeelden.