ondernemers

Bioscoopreclame voor garage in de Vogelslaan in Oisterwijk (Deel 17)


Op de zolder van Oisterwijker Piet van Amelsvoort zijn originele glasdia’s gevonden die halfweg de vorige eeuw gebruikt werden in lokale bioscopen.

Oisterwijk in Beeld vrijwilliger Rob Rokven fotografeerde de dia’s en collega Martin van der Waals schreef er teksten bij die in serie aan u worden gepresenteerd. Vandaag het volgende deel in deze serie:

De garage van Jo van Vught aan de Vogelslaan 1 in Oisterwijk. Toen nog Ford dealer, later werd het met Van Baast een Mazda dealer. Verderop in de straat zat in de woonwijk ook een benzinepomp, beide zijn later verdwenen.

Garage van Vught

Bioscoopreclame voor garagehouder Jo van Vught (Foto: Rob Rokven).

Garage van Vught was ooit gevestigd op het adres Burgemeester Vogelslaan 1. Het Esso Servicestation dat gebouwd werd door garagehouder Jo van Vught is een aantal jaren actief geweest op deze plaats.

De eerste Oisterwijkse Autorijschool Vamor (Vakexamens Auto-en Motor Rijschoolbedrijven) was van eveneens van Jo van Vught. We hebben het daarbij over de periode late jaren ’60 van de twintigste eeuw, de 04242-tijd zullen we maar zeggen… De garage aan de Burgemeester Vogelslaan werd nadien overgenomen door Jan van Vught. In 1981 is deze weer verkocht aan de volgende garagist, genaamd Van Baast. Later werden op deze plek woonhuizen gerealiseerd.

Lees de serie tot nu toe gepubliceerd (Klik hier)