ondernemers

Bezoek Oisterwijk met haar de Joodse Begraafplaats


Op zondag 30 mei om 11.00 uur is er een rondleiding over de Joodse begraafplaats in Oisterwijk. Stadsgids Helene Groenland zal u rondleiden over één van de oudste en meest gaaf bewaarde Joodse begraafplaatsen in Nederland.

Schoolkinderen krijgen een rondleiding.

Al in 1748 vond er een begrafenis van een Joodse inwoner uit Oisterwijk plaats. De monumentale begraafplaats is de afgelopen jaren grondig gerestaureerd onder toezicht van de Rijksdienst voor het cultureel Erfgoed. Middels deze rondleidingen blijft niet alleen het culturele erfgoed behouden, maar wordt de kennis daarover ook doorgeven aan huidige generaties. Ruim 200 oude graven “vertellen” in anderhalf uur de boeiende geschiedenis en cultuur van de Joden in Oisterwijk.

U dient van te voren te reserveren via 06-55152675. Er worden corona maatregelen aangehouden, de rondleiding is buiten en op 1,5 meter afstand. U bent van harte welkom.