brabantspronkjuweel

Beschoten taxibus na schietpartij Tilburg aangetroffen in Oisterwijk (+ Film)


In de nacht van zaterdag op zondag is bij de politie omstreeks 00:45 uur een melding ontvangen van een schietpartij aan De Run in Oisterwijk.

Kogelgaten in het scherm van de boordcomputer (Foto: Jack Brekelmans/ Persburo BMS)

Ter plaatse bleek een taxibusje geparkeerd te staan met schade aan het voorraam. Ook was de boordcomputer geraakt. Het busje bleek beschoten te zijn in Tilburg. Tijdens een taxirit door Tilburg schoot een passagier meerdere malen met een vuurwapen in het dashboard.

Politie onderzoekt de kogelgaten (Foto’s Jack Brekelmans/ Persburo BMS).

De chauffeur reed rond middernacht drie passagiers naar hun bestemming in Tilburg. In de omgeving van de Bredaseweg, schoot een van de passagiers met een vuurwapen in het dashboard. De hevig geschrokken chauffeur reed na het incident naar Oisterwijk, waar de politie werd gealarmeerd. Agenten troffen in het voertuig meerdere inslagen aan. De taxi is hierop in beslag genomen voor sporenonderzoek. Waarom er door de passagier werd geschoten is nog niet bekend. Niemand raakte tijdens het schietincident gewond.

De verdachte zou bekend zijn; de politie doet hier onderzoek naar.