anytime

Bekijk alle voetbalwedstrijden zonder het overzicht te verliezen met deze 3 tips *


Ben je een echte voetbalfanaat die geen voetbalwedstrijd wilt missen dan is een goed overzicht onontbeerlijk. Vooral als je niet alleen de Nederlandse competitie volgt, maar ook buitenlandse voetbalcompetities. Dan zijn er ook nog internationale competities om in de gaten te houden, zoals wedstrijden in de Europa League en landenwedstrijden. Om het overzicht te bewaren, is het daarom handig van onderstaande drie tips gebruik te maken.

1. Bekijk het voetbalprogramma tot een week vooruit
Het is in elk geval handig dat voetbalwedstrijden al ver van tevoren op een bepaalde dag geprogrammeerd staan. Om het overzicht te bewaren, is het belangrijk om het voetbalprogramma bij de hand te hebben. Kijk niet te ver vooruit, maar beperk de periode tot een week of maximaal twee weken. Op deze manier houd je het overzicht en anders raak je het overzicht al snel kwijt. Er staan namelijk wekelijks enorm veel wedstrijden op het programma. Niet alleen in de competitie, maar ook als het om het spannende programma van wedstrijden in de Europa League en om de Champions League gaat.

Door het voetbalprogramma tot een week te beperken, is het bovendien mogelijk om ook nog met andere activiteiten rekening te houden. Bijvoorbeeld als je de komende week plannen hebt om te gaan sporten of op visite te gaan of een andere activiteit wilt gaan doen. Het is lastig om nu al rekening te houden met het voetbalprogramma over vier weken als je nog niet eens weet of je op bepaalde dagen wel voetbal kan kijken. Daarom is het dus ook aan te raden om niet verder dan een week of maximaal twee weken naar het voetbalprogramma te kijken.

Alle voetbalwedstrijden in een overzicht (Foto: Maxim Hopman).

2. Maak onderscheid in competities
Het is niet mogelijk om alle voetbalwedstrijden live te volgen. Dat komt omdat het voorkomt dat er meerdere voetbalwedstrijden tegelijk gespeeld worden. Niet alleen in de Nederlandse competitie, maar ook in buitenlandse competities. Zo worden in het weekend in alle landen voetbalwedstrijden gespeeld. Het komt daarom voor dat je misschien een spannende wedstrijd in de Italiaanse serie A wilt kijken, waarvan de uitkomst altijd lastig te voorspellen is, maar het liefst ook een topwedstrijd in Primera División in Spanje wilt zien.

Daarom is het wel belangrijk om onderscheid te maken in de voor jou belangrijke competities. Het is dan ook nodig om een selectie te maken omdat je nu eenmaal niet echt alle voetbalwedstrijden tegelijk kunt kijken. Bij het bekijken van het voetbalprogramma maak je gewoon een keuze uit wedstrijden die tegelijk op het programma staan. Die noteer je dan het overzicht dat je maakt om alle wedstrijden die je wilt kijken inzichtelijk op een rijtje wilt hebben.

3. Check de programmering van uitzending
Niet alle wedstrijden zijn zomaar vrij te volgen op de televisie of online. Daarom is het ook nog belangrijk om de programmering van uitzending van de voetbalwedstrijden te bekijken. Het kan zijn dat je voor het volgen van een voetbalwedstrijd op televisie een bepaald televisiepakket nodig hebt of een specifiek abonnement. ESPN voorziet bijvoorbeeld in het kijken naar voetbalwedstrijden in de Eredivisie. Er is ook een uitgebreider pakket aan te schaffen om bijvoorbeeld naar Duits voetbal te kijken. Zo zijn er ook providers die televisiepakketten aanbieden met de optie om naar voetbalwedstrijden in de Premier League te kijken.

Uiteraard is het ook mogelijk om de selectie van de voor jou belangrijkste wedstrijden samen te stellen op basis van het pakket of abonnement dat je hebt afgesloten. Dat maakt het in elk geval een stuk overzichtelijker en wellicht ook nog gemakkelijker om een keuze te maken uit voetbalwedstrijden. Verder is het handig om te weten dat je ook de mogelijkheid hebt om online voetbalwedstrijden te volgen. Bijvoorbeeld als je niet thuis bent, maar de wedstrijd wel wilt kijken.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer