anytime

Beeldbank Oisterwijk: Bevrijdingsherdenking


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Bevrijdingsherdenking Oisterwijk 1991

De bevrijdingsherdenking in 1991 (Bron; LOVO)

Bevrijdingsdag 2021, ook in Oisterwijk zal de herdenking ervan, evenals vorig jaar, ‘anders dan anders’ zijn. Beeldbank Oisterwijk struinde door oud beeldmateriaal en stuitte op opnames uit 1991 waarin een grote groep kinderen in fakkeloptocht zich naar het monument ‘Gevleugelde Vrijheid’ aan de Gemullehoekenweg begeeft, muziek maakt, gedichten voordraagt, bloemen legt en vuren ontsteekt. Een Tentoonstelling, ingericht in het voormalige gebouw van de Oisterwijkse School Vereniging aan de Spoorlaan complementeerde de herdenking.

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk