lezing goed oud worden

Oisterwijk Trilt nog enkele jaren maar mogelijk dat piepschuim helpt


Al enkele jaren, en het zal nog wel een paar jaar duren, maar misschien helpt piepschuim?

Regelmatig worden er langs het spoor borden geplaatst door de actiegroep Oisterwijk Trilt.

De actiegroep Oisterwijk Trilt heeft haar leden geïnformeerd over de status van hun project, en daar kan je zacht gezegd niet vrolijk van worden. Steeds meer proefopstellingen met langdurige periodes van testen en wachten op uitslagen, met alweer nieuwe mogelijke oplossingen. Die oplossingen waren er gedeeltelijk al, maar zijn niet uitgevoerd. Zo zouden er andere treinen ingezet kunnen worden; vanaf het begin was al duidelijk dat hier een deel van de oorzaak in zit.

Na diverse trillingsmetingen, dempers plaatsen, aangepaste snelheden, onderzoek naar sloten, voorbereiden van een rechtszaak, testen met andere treinen …  nemen enkele inwoners nu zelf het initiatief een proef uit te voeren met piepschuim, de zogenaamde Rotterdamse methode. Het plan is een diepe geul te graven rond de fundering van hun woning, daarin een laag isolatiemateriaal (EPS) aan te brengen, en vervolgens die geul dicht te storten. Het zou een deel van de trillingen kunnen dempen.

Oisterwijk Trilt heeft hierover vrijdag een gesprek met Gemeente Oisterwijk en ProRail.