Krekul

Nieuw boek Locked Down over corona in Oisterwijk gelanceerd (+ Film)


De Bibliotheek Oisterwijk heeft de afgelopen maanden coronaverhalen en -foto’s opgehaald bij de inwoners in de gemeente Oisterwijk. Van deze verzameling is inmiddels een boek gedrukt.

Burgemeester Hans Janssen neemt het eerste exemplaar in ontvangst (Foto: Jos de Kort).

Het eerste exemplaar van het boek, getiteld LOCKED DOWN, is op vrijdag 23 april door initiatiefneemster Maureen Heeren van de Bibliotheek Oisterwijk uitgereikt aan Burgemeester Hans Janssen (zie film). Het is deze vrijdag Wereldboekendag. Het boek geeft een goed beeld van de belevingen van een jaar corona onder de inwoners van de gemeente Oisterwijk. Belevingen vanuit allerlei invalshoeken; heel persoonlijk en authentiek.

Lezen

Zodra de Bibliotheek weer open is, ben je uiteraard van harte welkom om het boek te komen bekijken. Als je daar niet op wilt wachten, kun je het ook nu al lenen via de Afhaalbieb: www.bibliotheekmb.nl/afhaalbieb Mocht je interesse hebben om het boek aan te schaffen, dan kun je dat kenbaar maken door een mail te sturen naar oisterwijk@bibliotheekmb.nl

Koningsdag 2020, corona zorgt voor een wachtende rij, buiten op afstand… (Foto: Rina van Venrooy).

Expositie

Daarnaast zijn de winnende foto’s van de fotowedstrijd, die hieraan gekoppeld was, gepresenteerd en hebben een aantal inzenders hun eigen verhaal voorgelezen. Er volgt nog een foto expositie in de Bibliotheek, zodra deze weer open is. De winnende foto toont een rij wachtende mensen, buiten bij de bekende meetserbakker Robèrt van Beckhoven.

De komende vijf dagen volgt er op Oisterwijknieuws.nl elke dag een verhaal uit het boek; een eigen verhaal voorgelezen door een inwoner.