carnaval 2023

Kinderen AZC maken kunst voor Burgemeester Oisterwijk


Stichting De Vrolijkheid organiseert al jaren culturele en creatieve workshops en activiteiten voor kinderen en jongeren in het AZC in Oisterwijk, onder begeleiding van professionele regionale kunstenaars en een team vrijwilligers.

Burgemeester Hans Janssen ontvangt een kunstcollage van kinderen van het AZC in Oisterwijk (Foto: Kim Pattiruhu Fotografie)

Door corona hebben ze het afgelopen jaar maar beperkt activiteiten kunnen organiseren; tijdens de diverse lockdowns konden ze zelfs alleen maar kunstpakketten met opdrachtjes en maakspulletjes afgeven, zodat kinderen thuis iets konden maken. Gelukkig mogen ze weer aan (coronaproef) aan het werk, en er worden weer mooie dingen gemaakt. Dit jaar geen tentoonstelling in de KVL, in Tiliander, het openluchttheater of een andere plek om al die mooie dingen aan Oisterwijk en de Oisterwijkers te laten zien. Maar de kinderen van het AZC hebben niet stilgezeten. Ze hebben een mooie serie portretten gemaakt van zichzelf, van elkaar én van de burgemeester van Oisterwijk. Ook werden tekeningen gemaakt van de Oisterwijkse bossen. Met een selectie uit deze tekeningen is een prachtige collage gemaakt: Groetjes uit Oisterwijk, van de kinderen van het AZC.

Woensdag 28 april kwam burgemeester Hans Janssen deze collage namens de gemeente in ontvangst nemen. Van deze collage is ook een limited edition briefkaart gemaakt ‘Groetjes uit Oisterwijk, van de kinderen van het AZC’. Deze is te bestellen via de Facebook van De Vrolijkheid.