carnaval 2023

Kanovereniging Oisterwijk weer van start


Omdat er weer met groepjes van vier personen gesport mag worden, heeft Kanovereniging Oisterwijk de trainingen weer hervat.

De leden zijn blij dat er na lange tijd weer getraind kan worden. Voorzitter Twan Geraats: “De leden zijn blij weer op het water te zitten en hun sport te kunnen uitoefenen. Het is nu langer licht buiten en de avondklok word aanstaande woensdag opgeheven. De afgelopen weken werd de training op vrijdagavond druk bezocht.” De locatie op het Staalbergven ziet er prima uit, de slalombaan hangt boven het water met op de achtergrond de ondergaande zon. “We hopen nu vooral dat de kleedkamers en ontmoetingsruimte weer snel open mogen van de overheid, want we missen nu een deel van het sociale aspect van een vereniging.”

Kanovereniging Oisterwijk in het Staalbergven.

De trainingen bestaan uit een combinatie van kanotechniek, conditie en spel. Zodra de watertemperatuur omhoog gaat kunnen de leden ook weer meer wildwaterkano-technieken oefenen. In iedere training zit ook een spel, vaak is dat kanopolo. De training is een uur lang buiten actief bezig zijn op en rondom het water. Geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de kanosport of gewoon buiten wil sporten.

Een van de spellen die vaak gespeeld word is kanopolo; “Een erg intensief spelletje dat vergelijkbaar is met waterpolo, maar dan in je kano.” Zoek het op via Youtube, er zijn veel filmpjes te vinden! De meest opvallende spelregel is dat je omgeduwd mag worden zodra je de bal in handen hebt. Mocht jij dat zelf een keer willen ervaren, kom dan gewoon eens meetrainen op vrijdagavond.

Meer info: www.kvoisterwijk.nl