ondernemers

Jubileumcadeau voor Oisterwijk Nieuws


Dankzij de onvermoeibare inzet van Leny van Schijndel en Annita Schepens, beide vrijwilliger bij Oisterwijk Nieuws, kon afgelopen vrijdag een mooie picknickbank aangeboden worden.

Joris van der Pijll en initiatiefnemers Leny van Schijndel en Annita Schepens bij de nieuwe picknickbank (Foto: Carien van de Pas).

Het is het jubileumcadeau voor Oisterwijk Nieuws ter gelegenheid van het 12,5-jarig bestaan van dit digitale nieuwsplatform.

Joris van der Pijll, beheerder van de website, is erg blij met het cadeau: ‘Ik was verrast en sprakeloos toen Leny eind november vorig jaar bij mij aan de deur stond met een afbeelding van dit nog te fabriceren cadeau. Ik wist van niks! Uit corona noodzaak had ik besloten het geplande feest uit te stellen en het feestbudget te doneren aan een goed doel. Ik was al weer vergeten dat die dag ‘de dag’ was, dus des te groter was de positieve verbazing. Het mooie vind ik dat het iets is voor de samenleving; ‘voor en door’ net als Oisterwijknieuws.nl. Een mooie picknickbank in de Oisterwijkse natuur, waar al meteen na plaatsing dankbaar gebruik van werd gemaakt.’

28 november 2020 was dé dag… (Foto: Loes Westgeest)

Vol lof en dank aan Leny, Annita en allen die geholpen hebben met dit geweldige cadeau, werd de picknicktafel afgelopen vrijdag onthuld, zodat er in de lente en zomer van genoten kan worden. Deze heerlijke plek om te vertoeven, werd mede mogelijk gemaakt door: Midden Brabant Advies; Natuurmonumenten; Weekblad Nieuwsklok; Lelieveld Makelaardij; Savona Carwash; IJssalon Matteo; Annita Schepens; Parelmuzikanten; Carien van de Pas; Toby de Kort; Familie Van den Bosch; Leny van Schijndel; Loes Westgeest en Marijke Brocken.

Loes Westgeest heeft voor de gelegenheid een gedicht gemaakt, dat ze ter plekke voordroeg (zie onder) en Ans Vekemans van weekblad Nieuwsklok schreef er een mooi verhaal over (klik en lees hier).

 

Met een gedicht Van Loes … (Foto: Carien van de Pas)

Oisterwijk Nieuws bestaat 12,5 jaar

Oisterwijk Nieuws bestaat 12,5 jaar
Leny van Schijndel en Annita Schepens
staken de hoofden bij elkaar
de adverteerders en nog meer
vroegen zij om een vrijwillige bijdrage
er moest een cadeau komen zondermeer
en dat staat dankzij hun inzet
nu voortaan daar

deze lege picknickbank
aan de rand
van dit mooie grasland
staat te wachten op “bezetting”
“bezeten” willen zijn
is wat hij ons wil vragen
alle lege dagen
het uitzicht is zo fijn
deze lege bank
wacht op veel bezoek
om zomaar wat te praten
of lezen in een boek
samen wat te eten
te drinken ook misschien
wie hem gaat “bezitten”
weet wat ik bedoel
uitzicht over dit fijne speelveld
in het bos van Oisterwijk
geeft zo’n rijk en
blij gevoel

tot slot
willen wij Annita en Leny bedanken
voor hun initiatief
met als resultaat deze mooie banken
En roepen we met z’n allen
In koor

“Joris, ga zo door”

Loes Westgeest