Krekul

Jaap Houdijk uit Moergestel schrijft nieuw boek Bliksemzinking


1918. Ver weg woedt de Grote Oorlog. Ook het neutrale Nederland kampt met de gevolgen: onzekerheid, schaarste en de Spaanse griep die door Amerikaanse soldaten naar Europa is gebracht.

Bliksemzinking van Jaap Houdijk, nieuw in de boekhandel

De pandemie zal uiteindelijk meer slachtoffers eisen dan de gesneuvelden van de twee wereldoorlogen bij elkaar. In deze samenleving, die door angst en verzet langzaam verlamd raakt, probeert Celestine Maagdenberg de toedracht rondom de plotselinge dood van haar echtgenoot te achterhalen.

De Spaanse griep die een eeuw geleden de wereld teisterde, vertoont opvallende parallellen met de coronapandemie waaronder we momenteel gebukt gaan. Bliksemzinking is een kleine historische roman die zich afspeelt tegen die achtergrond en vertelt over het pijnlijke onvermogen om definitief afscheid te kunnen nemen van een geliefde.

Jaap Houdijk

De auteur

Jaap Houdijk woont in Moergestel, publiceerde in 2013 de roman De noodlanding en in 2020 de roman Parelmoer. Zijn boeken zijn o.a. te bestellen via de website www.boekenbestellen.nl en te koop bij de betere boekhandel.