glasvezel

Inwoner Moergestel bezint eer hij begint aan glasvezel


In Moergestel treffen inwoners de laatste tijd veel promotie voor een nieuw glasvezelnetwerk. Een minimum aantal inwoners moet deelnemen, alvorens het bedrijf deze bekabeling gaat aanleggen, met als doel een nog sneller internet, een alternatief op de telefoonlijn- of antennekabelmaatschappijen. Lees hierover onderstaande ingezonden brief:

Verdiep je goed voordat je aan glasvezel begint
In eerste instantie was ik enthousiast toen ik vernam dat er glasvezel in Moergestel zou komen. Op 10 februari kregen we hierover een schrijven met de mededeling dat op 9 of 11 maart er online informatieavonden zouden zijn. Toen ik me daarvoor wilde inschrijven, moest ik een vinkje aanzetten dat ik akkoord ging met het doorgeven van mijn gegevens aan aanbieders.

Via het huidige internet, kan je TV kijken, en websites bezoeken (Foto: Joris van der Pijll)

Daar ik niet zit te wachten op telefoontjes e.d., wil ik dat niet. Ik heb toen via het contactformulier verzocht om toegang tot de informatieavond zonder akkoord te gaan met het doorgeven van mijn contactgegevens aan aanbieders. Kreeg daarop een nietszeggende reactie. Heb er toen nog een keer een mail aan gewaagd, maar dat leverde hetzelfde resultaat op. Toen heb ik rechtstreeks naar de medewerker gemaild, tot mijn verbazing in het geheel geen, zelfs geen negatieve, reactie.

Toen ik Trustpilot (klik hier) raadpleegde, bleek dat ik niet de enige ben die deze negatieve ervaringen heeft met dit bedrijf. De waardering is een 1,4! Dat doet me denken aan onze kabelaanbieder, die in het begin de communicatiezaken niet op orde had. Dat heeft ze toen veel vertrouwen gekost.

Je wordt ook niet vrolijk van het artikel in het februarinummer van de consumentengids over de aanleg van glasvezelinternet. Digitaal expert Silvia Smit meldt daar in: “De communicatie over de aanleg en aansluiting moet beter”. Gezien mijn gebrek aan vertrouwen stap ik misschien later over als de gebruikerservaringen positiever zijn.

Henry van Bergen
Moergestel

Note: De Glasvezelaanbieder is niet ingegaan op ons verzoek tot reactie.