carnaval 2023

Gevaar op het spoor op Koningsdag door tompoucen van Oisterwijkse meesterbakker Robert van Beckhoven


Mensen pas op, er staat een enorme lange rij, tot over het spoor, en dat geeft gevaarlijke situaties!

 

Wachten, afhalen en door… (Foto: Jack Brekelmans)

Op de KVL, de voormalige leerfabriek in Oisterwijk, kunnen liefhebbers van Koningsgebak vandaag tompoucen kopen bij de winkel van Robèrt van Beckhoven, die overigens zelf vandaag ook het Koningspaar in Eindhoven tewoord mocht staan. Het wachten op de tompouce in Oisterwijk duurt lang, soms een uur, en soms lopen mensen weg. ‘Ik ben na anderhalf uur omgedraaid en weggegaan,’ aldus een teleurgestelde inwoner.

Vanwege de toestroom, staan meerdere omliggende straten vol met wachtende auto’s. Ook aan de andere kant van de spooroverwegen, waarbij wijkbewoners zien dat deze het spoor belemmeren; treinmachinisten toeteren. Bewoners, maar ook hulpdiensten kunnen er zo moeilijker door. De beperking in doorstroom van het verkeer zorgt aldaar voor gevaarlijke situaties, zo melden zij ons. Zover bekend zijn er geen verkeersregelaars ingezet.

Sommige mensen die na 1,5 uur nog een rij zien, lopen weg (Foto: Jack Brekelmans)

Volgens een woordvoerder van ProRail is de gemeente verantwoordelijk voor het verkeer. Inwoners hebben de gemeente gebeld, maar de juiste persoon is niet bereikbaar. Alleen het storingsnummer, maar daar kunnen ze de inwoners niet verder helpen. Politie is gebeld, maar heeft zover bekend niet ingegrepen.

Vergunning

Volgens Bij Robèrt heeft de gemeente vergunning verleend voor deze activiteit. De bakker laat weten dat dit juist is gedaan om goede doorstroom te organiseren. ‘Dat het vandaag ook nog zo druk zou worden met winkelbezoekers, hebben we niet kunnen voorzien.’ Voor inzet van verkeersregelaars is het volgens hen nu te laat en de medewerkers hopen dat weggebruikers hun eigen verantwoordelijkheid nemen. ‘We bedanken iedereen voor hun geduld en zetten alles op alles om iedereen zo snel mogelijk te helpen.’

De ingang van het KVL terrein is geblokkeerd voor verkeer (Foto: Tom Wasmus)

Auto’s zover je kan kijken, ook om de hoek, en ook over het spoor (Foto: Tom Wasmus)