ondernemers

Buurtpreventie was vrijdagavond in Moergestel en Oisterwijk


Afgelopen vrijdagavond zijn ze weer op pad geweest: Peter en Peter hebben in een aantal straten en hoeken van Moergestel en Oisterwijk rondgefietst om verdachte personen of defecten aan straatmeubilair te ontdekken.

Na in de vooravond door iemand aangesproken te zijn, dat ze vermoedelijk in zijn tuin voorbereidingen aan het treffen zijn geweest afgelopen week, om een diefstal voor te bereiden, hebben ze ook in die straat van Moergestel rondgekeken. De melding was dat er een verklikkerlamp in zijn tuin omhoog gedraaid was. Helaas werden verder geen bijzonderheden waargenomen. Wat beide Peters zich wel afvragen: “Zal het zo rustig blijven overal, ook als de avondklok en de lockdown verdwenen zijn?” Het is in de avonduren ongelooflijk stil in de straten.

Peter Pellegrom en Peter van de Wouw, beide lid van het Buurtpreventieteam.

‘Wat ons wel goed doet is dat we erg opvallen in onze gele kleding van de gemeente en reacties als: “Goh, hebben wij ook buurtpreventie in Moergestel” of “Zo, jullie lijken wel Politie agenten” maar vooral de “goedkeurende blikken” van de mensen die we dan af en toe tegen komen, geeft ons weer het gevoel dat we goed bezig zijn.’ We hebben niemand op vreemd gedrag aan hoeven spreken of dingen kunnen ontdekken die afwijkend zijn en dat is eigenlijk het mooiste om te zeggen.Wil je ook meedoen of wat extra informatie hebben? Stuur een mailtje naar info@buurtpreventie-oisterwijk.nl of bel 06-22171727