ondernemers

Binnen een dag na aankondiging verlaten eerste campinggasten Klein Oisterwijk


Woedend zijn ze, vooral omdat ze afgelopen maanden vragen hebben gesteld en toen geen of een onjuist antwoord kregen, zo stellen veel campinggasten.

Het bericht van afgelopen maandag, dat de camping Klein Oisterwijk (voorheen De Boskant) binnen enkele jaren afscheid neemt van kampeer- en jaarplaatsen en omgebouwd wordt tot een park met vakantiehuisjes voor de verhuur, werd overspoeld met boze reacties. De brief van afgelopen december gaf een andere indruk, dat alles juist voor hen opgeknapt zou worden. Maar helaas, deze oeroude Oisterwijkse campingtraditie gaat ter ziele, en nu al zijn er recreanten die met groepjes elders een plek hebben gevonden. ‘We gaan met zes caravans naar Dorst,’ aldus een van hen.

Boos

Jarenlang staan ze er en worden met plezier gebruikt, ieder zijn eigen plekje …

Onder ze boze reacties, mensen die net een nieuwe caravan hebben gekocht, met veel geld en moeite hun oude hebben opgeknapt, eigenaren die net hun tuintje hebben ingericht en mensen die hun caravan hadden willen verkopen, maar dat nu niet meer lukt. Er zijn er die vanwege eenzelfde reden bij andere campings weg moesten, en net een jaar hier verblijven. Ook zijn er veel verdrietig, omdat de plek waar ze vanaf geboorte met hun ouders kwamen, er straks niet meer is. Het is nostalgie die vergaat, ook voor veel Oisterwijkers. Na de gedwongen leegloop bij de Reebok, nu ook bij de grootste camping van Oisterwijk.

Ongepast

Het was nog niet genoeg; toen na dit treurige nieuws de camping zelf op hun Facebookpagina liet zien hoever ze zijn met het opknappen van hun eigen restaurant, barstte de bom nog een keer. Veel campinggasten vinden het ongepast om zo trots te pronken met het resultaat van een verbouwing, terwijl de vaste trouwe klanten straks hun opgeknapte bezit noodgedwongen moeten afbreken. Dat schoot bij velen van hen in het verkeerde keelgat. Dat delen van de camping al mooi worden, en straks ook de verhuur huisjes er prachtig uitzien, daar hebben deze mensen niks aan en dat steekt hen.

Leegloop

Mede vanwege het teruglopende aantal campings waar men met stacaravans kan staan, zijn een aantal recreanten direct op zoek gegaan naar nieuwe plekken. In app-groepen en op het veld spreken buren met elkaar, en bespreken met elkaar bevriend in groepjes hun toekomst elders. Binnen een dag hadden een aantal van hen al een nieuwe plek, waar ze binnenkort naartoe verhuizen. Anderen geven aan een rechtszaak te starten voor een schadevergoeding, maar of dat veel uithaalt moet nog worden bezien. Een van hen zegt een geluidsopname te hebben van een recente toezegging, dat ze nog jaren mogen blijven, maar volgens de campingeigenaar komt er toch echt een einde aan decennia kamperen …