baderie

Beeldbank Oisterwijk: Naar de Efteling


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Naar De Efteling in 1954

Herinnert u het zich nog? Naar het hertenkamp, triptrapberg, Staalbergven of de pierenberg toverde al ’n glimlach op het gezicht. ’t Stokske of Rommeldam bracht dagen ervoor al kriebels in de buik maar te weten dat een dagje Efteling in het verschiet lag was toch alsof een droom bewaarheid werd! We zitten in 1954, Anton Pieck zette slechts twee jaar ervoor de schetsen op papier voor het sprookjesbos en in het hele park is de papierverslindende Holle Bolle Gijs nog niet te vinden; die kwam pas in 1959! Toch oefende het sprookjespark met speeltuig en zwemvijver al snel een enorme aantrekkingskracht uit op kinderharten.

Vanuit Oisterwijk naar de Efteling in 1954 (Fragment uit de film van Josette van den Berg – Lacroix)

Josette van den Berg – Lacroix dook een filmpje op uit haar archief waarin ze per Opel Kadet met ouders en vriendinnen -de Oisterwijkse zusjes Elly, Marijke en Wilma Ketelaars- naar de nog piepjonge Efteling afreizen en daar een heerlijk dag doorbrengen. Peek Lacroix -zoon des huizes- is ook van de partij op de film, echter niet als dagjesmens maar als afvalprikker om een centje bij te verdienen…

Reist u een moment mee vanuit Oisterwijk naar de Efteling van toen?

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk