baderie

Beeldbank Oisterwijk: De Lind vol clowntjes


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

De Lind vol clowntjes

Veel rode neuzen op De Lind (Foto: Fragment uit de film van Joost en Hennie van den Berg).

Is dat alweer 8 jaren terug?! Een school die De Lind als verkeersader dicht krijgt? De weekmarkt en in Coronatijd de terrassen lukt het met een halve Lind, de kermis en de carnavalsoptocht met een volledige Lind. Verder is het met een lantaarntje zoeken dat iemand het voor elkaar krijgt het centrum af te sluiten. Maar, Basisschool De Bunders lukte het ook, en wel met een bijzondere activiteit in 2013. De oudercommissie koos een heel mooi doel voor de sponsorloop die zich op 24 april van dat jaar voltrok. Kinderen hadden vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere relaties verleid tot het afstaan van een bedragje per ronde dat zij de stenen van De Lind zouden teisteren. 380 Leerlingen máál héél veel rondjes leverden een mooi bedrag op voor CliniClowns! Joost en Hennie van den Berg, beide zijn anno nu superactief met ‘Oisterwijk in Beeld’, staken destijds hun energie in het realiseren van LOVO-items en registreerden de sponsorloop -en al die kindersnuitjes die zich inmiddels in hun tienerjaren bevinden- op heerlijke wijze. Kijken dus!

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk