bosch car service

Basisschool de Nieuwe Linde trekt erop uit in Oisterwijkse bossen


Op zondag 18 april fietsten 20 gezinnen met gezinsfietsen van Piet Plezier een rondje door de Oisterwijkse bossen, om kennis te maken met het team van basisschool de Nieuwe Linde.Op deze mooie zonnige dag konden ouders en kinderen vragen stellen aan de leerkrachten en directrice en waren er activiteiten die aansluiten bij de visie van de nieuwe school.

Kinderen en leerkrachten van de nieuwe school ontmoeten elkaar in het Oisterwijkse bos.

Deze tocht was een creatieve oplossing om -binnen alle geldende coronamaatregelen- met het hele gezin kennis te maken met de Nieuwe Linde. Op deze manier kon er in deze coronatijd toch een fysieke ontmoeting plaatsvinden, passend bij de visie waarin het persoonlijke contact een belangrijk element is. Naast de ontmoeting met de drie leerkrachten en de directrice, maakten de ouders en kinderen kennis met een aantal kenmerkende onderdelen van het onderwijsprogramma van de school zoals cultuureducatie, bewegend leren en het buitenonderwijs. Zo was er onder andere een hindernisparcours uitgezet in het bos, maakten kinderen met gevonden voorwerpen uit de natuur een schilderij in het zand en werd er gerekend met boomschijven en dennenappels. De kinderen die deelnamen gingen hier enthousiast en leergierig mee aan de slag. Een ouder gaf bij terugkomst aan: “Mooi om te zien dat de visie op papier op deze ontspannen manier vertaald wordt naar de praktijk. Wij hebben genoten!”